Βασίλης Φραντζολάς

Δοκιμαστής & Σύμβουλος Ποιότητος Ελαιολάδου
M. Sc. Food Policy City University London

Με δυό λόγια

Διάρκεια προγράμματος 65 ώρες: από 8 Σεπτεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2017.

Προβλέπονται δύο Kύκλοι (Α’ και Β’) για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης. Ο Α’ Κύκλος περιλαμβάνει 42 ώρες διδασκαλίας , τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων υποψηφίων δοκιμαστών και οργανοληπτικές δοκιμές ελαιολάδων. Ο Β’ Κύκλος περιλαμβάνει συνολικά 23 ώρες, 5 συναντήσεις (Σαββατα), με πρακτικές ασκήσεις οργανοληπτικής αξιολόγησης δειγμάτων, κυρίως με ελαττώματα.

Συνολικό κόστος προγράμματος 55 ωρών: 1.370€.

Πληροφορίες και προεγγραφές στο 2108086565 ή στο info@oliveoilseminars.com

Διαβάστε τον όλο Κανονισμό λειτουργίας εδώ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Β’ ΣΕΙΡΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΩΝ 1.4.2017

 

Σεμινάρια Πιστοποίησης Δοκιμαστών Ελαιολάδου

Τα Oliveoilseminars.com  και ο Ιταλικός Εθνικός Οργανισμός Δοκιμαστών Ελαιολάδου ONAOO συνδιοργανώνουν από τις αρχές του 2017, σεμινάρια με σκοπό την  εκπαίδευση και πιστοποίηση στην Ελλάδα “Δοκιμαστών Ελαιολάδου” – Olive Oil Tasters. Τα σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 65 ωρών, σε διάστημα διάρκειας 4 μηνών, γίνονται υπό την αιγίδα του Ε.Β.Ε.Α. και έχουν την πιστοποίηση  ISO 9001:2015, του έγκυρου Ελβετικού Οργανισμό Πιστοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων SWISS APPROVAL TECHNISCHE BEWERTUNG. Οι εκπαιδεύσεις γίνονται στην Αθήνα, από Ελληνες, Ιταλούς και Ισπανούς, εμπειρογνώμονες ελαιολάδου.

Η πρώτη σειρά σεμιναρίων ξεκίνησε το Σαββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017,  και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου 2017, ημέρα κατά την οποία θα γίνει η απονομή των Πιστοποιήσεων.

Η επόμενη, Β’  σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων ξεκινά την Παρασκευή 23  Φεβρουαρίου 2018, Σάββατο, ώρα 10.00 και θα ολοκληρωθεί με την απονομή των πιστοποιήσεων, το Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018. 

Διαβάστε  εδώ σε PDF ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Β’ ΣΕΙΡΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΩΝ 1.5.2017

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει δύο τμήματα,  τους  Κύκλους (Α’ και Β’), οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης  Δοκιμαστή Eλαιολάδου.Ο Α’ Κύκλος διαρκεί 6 ημέρες (42 ώρες) και γίνεται σε δύο συνεχόμενα τριήμερα (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), ως εξής:

Από Παρασκευή 23/2/2018  ώς Κυριακή 25/2/2018 και από Παρασκευή 2/3/2018 ώς και Κυριακή 4/3/2018. Περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική οργανοληπτική εκπαίδευση και κυρίως, έλεγχο των οργανοληπτικών ικανοτήτων των υποψηφίων Δοκιμαστών, με εφαρμογή των ειδικών τεστ,  σε 4 ελαττώματα ελαιολάδων, όπως προβλέπονται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC).

Ο Κύκλος Β’ διαρκεί  συνολικά 23 ώρες και περιλαμβάνει 5 συναντήσεις (Σάββατα) διάρκειας 4,5 ωρών (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος) στοχεύοντας στην πρακτική εξάσκηση των υποψηφίων δοκιμαστών,  σε ποικίλα δείγματα ελαιολάδων, προερχόμενα από διάφορες χώρες. Οι συναντήσεις  γίνονται Σάββατα (11.00 – 15.30) με δοκιμές και αξιολογήσεις Ελληνικών και Ιταλικών δειγμάτων ελαιολάδων, από τον Dr Mauro Amelio (ΟΝΑΟΟ), μέσω skype,  και από την αίθουσα από τον panel leader κ. Μανώλη Σαλιβαρά (MultichromLab).

Προκρατήσεις θέσεων έχουν ξεκινήσει, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας σχετικό email  στο info@oliveoilseminars.com,  περιλαμβάνοντας όνομα και κινητό τηλέφωνο.

Κόστος πλήρους σειράς σεμιναρίου Πιστοποίησης Δοκιμαστών Ελαιολάδου:  1.370€ , μαθητές των σεμιναρίων με βεβαίωση παρακολούθησης Κύκλων Α και Β συνολικά, έχουν έκπτωση 10%, πληρωμή και με κάρτες (POS).

Για πληροφορίες / προεγγραφές επικοινωνήστε τηλεφωνικά στην γραμματεία των σεμιναρίων, κα Άννα Δρακάκη, στο τηλέφωνο 2108086565 ή με email στο info@oliveoilseminars.com

Οι Δοκιμαστές με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχουν το δικαίωμα εγγραφής και παρακολούθησης των ετήσιων Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Δοκιμαστών (ΠΣΕΔΕ), το οποίο περιλαμβάνει αποστολές δειγμάτων κατ’ οίκον, ένα μοναδικό, διεθνώς, πρόγραμμα οργανωμένο από τα Oliveoilseminars.com και το MultichromLab, με σκοπό την διατήρηση σε υψηλό επίπεδο των οργανοληπτικών ικανοτήτων των Ελλήνων Δοκιμαστών Ελαιολάδου.

 

 

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 , ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟ 5 ΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ !

Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΕΡΕΣ, 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017. Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Α. ΑΠΕΝΕΙΜΕ  ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

 

 

             

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, έγινε η 1η από τις 6 συνολικά συνάντήσεις του Β΄Κύκλου, διάρκειας 4,5 ώρες, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των υποψήφιων δοκιμαστών ελαιολάδου.  Από την Ιταλία μέσω skype αξιολόγησαν τα Ιταλικά και Ισπανικά  δείγματα που μας είχαν σταλεί, ο Dr Mauro Amelio και τα Ελληνικά δείγματα από την αίθουσα δοκιμών ο κ. Μανώλης Σαλιβαράς, MultichromLab.

 

Σε σύνδεση skype Marcello Scoccia – Panel   leader ONAOO και Dr Μauro Amelio-ONAOO

 

 

 

 

O Μανώλης Σαλιβαράς, panel leader MultichromLAb

Αποψη αίθουσας και δοκιμαστών σε πρακτική εξάσκηση.

 

 

 

Προσωπικό γραφείο
Βασίλη Φραντζολά

Βασ. Αμαλίας 6
14561, Κηφισιά

T: 210 808 6565
Κ: 6944 314 878
F: 210 808 7305