Βασίλης Φραντζολάς Δοκιμαστής & Σύμβουλος
Ποιότητος Ελαιολάδου
M. Sc. Food Policy, City University London

Βασίλης Φραντζολάς

Ο Βασίλης Φραντζολάς γεννήθηκε στην Αθήνα ενώ η οικογένεια του η οποία κατάγεται από το Λυγουριό Αργολίδας δημιούργησε μακρά παράδοση στην εμπορία και την τυποποίηση ελαιολάδων, πρωτοποριακή για την Ελλάδα ,το 1970, όπου εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά ελαιόλαδο σε πλαστικές φιάλες. Ο Βασίλης Φραντζολάς αρχικά ακολούθησε τον δικό του επαγγελματικό δρόμο,  σπουδάζοντας Πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. στην Αθήνα και στη συνέχεια Construction management (M.Sc) στην Αμερική. ​Το 2009 ολοκλήρωσε τoν κύκλο των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με Μάστερς στην Πολιτική Τροφίμων (M.Sc. Food Policy)


Ο Βασίλης Φραντζολάς γεννήθηκε στην Αθήνα ενώ η οικογένεια του κατάγεται από το Λυγουριό Αργολίδας έχοντας δημιουργήσει μακρά παράδοση στην εμπορία και την τυποποίηση ελαιολάδων, πρωτοποριακή για την Ελλάδα από το 1970,  εμφιαλώνοντας για πρώτη φορά ελαιόλαδο σε πλαστικές φιάλες. Ο Βασίλης Φραντζολάς αρχικά ακολούθησε τον δικό του επαγγελματικό δρόμο,  σπουδάζοντας Πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. στην Αθήνα και στη συνέχεια Construction management (M.Sc) στην Αμερική. ​Το 2009 ολοκλήρωσε τoν κύκλο των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με Μάστερς στην Πολιτική Τροφίμων (M.Sc. Food Policy)

Ο Βασίλη ςΦραντζολάς εκπαιδεύτηκε αρχικά στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδων το 2003. Από τότε έχει παρακολουθήσει διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ελλάδα και Ιταλία για την οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιολάδου. Το 2012 ολοκλήρωσε στην Ιταλία κύκλο σεμιναρίων οργανωμένο από τον Εθνικό Σύνδεσμο Ιταλών Γευσιγνωστών Ελαιολάδου (ΟΝΑΟΟ) ενώ είναι μέλος του πιστοποιημένου πάνελ οργανοληπτικής αξιολόγησης  MultichromLab.  Eίναι μέλος της διεθνούς ομάδας «Varietals» αποτελούμενη από ειδικούς στην αξιολόγηση του ελαιολάδου οι οποίοι ασχολούνται με την γευσιγνωσία και εξέλιξη των υψηλής ποιότητος έξτρα παρθένων ελαιολάδων που παράγονται σε διάφορες χώρες. Η διοργάνωση σεμιναρίων που απευθύνονται σε παραγωγούς και καταναλωτές ξεκίνησε το 2006 και συνεχίζεται χωρίς διακοπή, έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερα από 1.300 άτομα και 90 ελαιοτριβεία μέχρι σήμερα. Εχει την ευθύνη του τμήματος  των σεμιναρίων το οποίο περιλαμβάνει την Τεχνολογία Παραγωγής ελαιολάδου.

Τα σεμινάρια OliveOilSeminars.com και ο Βασίλης Φραντζολάς έχουν λάβει πιστοποίηση για την διεξαγωγή Eκπαιδευτικών Σεμιναρίων για το Ελαιόλαδο κατά το νέο ISO 9001: 2015 (Aρ. Πιστοποιητικού 030-02-100-007740).

Εχει συγγράψει δύο βιβλία μαγειρικής, εκ των οποίων το βιβλίο “Γεύσεις της Θάλασσας” (εκδόσεις Πατάκη) πήρε τον Μάϊο 2006 το πρώτο βραβείο “Λογοτεχνικής Γαστρονομίας”, από την Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας που εδρεύει στο Παρίσι.

Tο Μάρτιο 2013 επέβλεψε την όλη διαδικασία και κυκλοφόρησε το βιολογικό αγουρέλαιο Pelion Olive Farms από ελιές ποικιλίας Αμφίσσης το οποίο συγκέντρωσε μέσα στους 6 πρώτους μήνες κυκλοφορίας στο εξωτερικό 5 μεγάλα διεθνή βραβεία. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου ελιές ποικιλίας Αμφίσσης (Χοντρολιά Ιστιαίας, Πηλίου), έδωσαν ένα υψηλής ποιότητος εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο όταν έγινε εφαρμογή των σωστών  διαδικασιών που αναλύονται στα σεμινάρια. Το ελαιόλαδο Pelion Olive Farrms, κατετάγη το έτος 2015 εvω το καλύτερο Ελληνικό ελαιόλαδο (46ο διεθνώς), σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύει κάθε χρόνο ο οργανισμός oliveoilworldranking.org.

Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σαν σύμβουλος ποιότητος και παραγωγής ελαιολάδου σε παραγωγούς και εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013, μαζί με την ομάδα του αναλαμβάνουν την διαδικασία δημιουργίας νέων brands υψηλής ποιότητος ελαιολάδων, με σκοπό την εξαγωγή τους στο εξωτερικό.