Βασίλης Φραντζολάς Δοκιμαστής & Σύμβουλος
Ποιότητος Ελαιολάδου
M. Sc. Food Policy, City University London

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Jaen της Ανδαλουσίας – Πιστοποίηση οργανοληπτικού πάνελ MultichromLab από το Δ.Σ.Ε.

1. Υπογράφτηκε η επίσημη συνεργασία των Oliveoilseminars.com με το Πανεπιστήμιο Jaen της Ανδαλουσίας, με σκοπό την από κοινού διεξαγωγή σεμιναρίων στην Ελλάδα, παροχή εξειδικευμένων υποτροφιών στο Πανεπιστήμιο Jaen, και άλλες δράσεις οι οποίες θα ωριμάσουν μέσα στους επόμενους μήνες. Η συνεργασία αυτή είναι σημαντική για τα Oliveoilseminars.com αλλά και για το Ελληνικό ελαιόλαδο το οποίο χρειάζεται παροχή εξειδικευμένων γνώσεων, οι οποίες δεν παρέχονται στην Ελλάδα. Ήδη η πρώτη υπότροφος των Oliveoilseminars.com, Kα Ειρήνη Κοκολάκη ολοκκλήρωσε στις 23 Δεκεμβρίου 2017, τις 4μηνες σπουδές της στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδων, μετά από ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής εξάσκησης  στο Πανεπιστήμιο Jaen. Ο επόμενος/η υπότροφος για την χρονιά 2018, θα επιλεγεί μεταξύ των Δοκιμαστών ελαιολάδου οι οποίοι θα ολοκληρώσουν την διάρκειας 4 μηνών εκπαίδευση τους στις 15 Ιουνίου 2018.

2. Το πάνελ οργανοληπτικής αξιολόγησης MultichromLab, με panel leader τον επί χρόνια, συνεργάτη και Επιστημονικό Υπεύθυνο,  Χημικό κ. Μανώλη Σαλιβαρά, έλαβε Πιστοποίηση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC).  Πρόκειται για το πρώτο ιδιωτικό πάνελ οργανοληπτικής αξιολόγησης στην Ελλάδα, που λαμβάνειαπό το ΔΣΕ, αυτή την σημαντική, ανωτάτη Πιστοποίηση (τρίτο Ιδιωτικό πάνελ γευσιγνωσίας στην ΕΕ). Επίσης το MultichromLab, και εφέτος έλαβε την 1η θέση βαθμολογίας στην αξιολόγηση για πιστοποίηση από την ‘Ενωση Αμερικανών Χημικών Ελαίων (AOCS).

Με τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις,  το οργανοληπτικό εργαστήριο MultichromLab και ο επικεφαλής του panel Μανώλης Σαλιβαράς δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδων.