Βασίλης Φραντζολάς Δοκιμαστής & Σύμβουλος
Ποιότητος Ελαιολάδου
M. Sc. Food Policy, City University London

κεντρική-σελίδα-draft2

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ME  49€

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Επιτέλους κυκλοφορεί και στη χώρα μας, ένα πλήρες, σύγχρονο βιβλίο όπου – εκτός από την αναλυτική Ελαιοκομία – περιέχει:  από τις τεχνικές για την μηχανική συλλογή του καρπού (μηχανήματα, χρόνος), αναλυτικές διαδικασίες  στο ελαιοτριβείο με οδηγίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων, μέχρι και το φιλτράρισμα και την φύλαξη σε δεξαμενές.

Τα 16 από τα 30 Κεφάλαια περιλαμβάνουν αναλυτικά και σε βάθος ύλη η οποία ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.

Ενδεικτικά :

Χρωματικός δείκτης – εξέλιξη ελαιοπεριεκτικότητας των καρπών (14 σελ),  Μέθοδοι επιλογής της κατάλληλης περιόδου συλλογής των καρπών (8 σελ.),  Συλλογή των καρπών με μηχανήματα (14 σελ.), Τα ένζυμα των καρπών (6 σελ.), Σπαστήρας (20 σελ.), Μαλακτήρας (19 σελ.), Ντεκάντερ (13 σελ.), Διαχωριστήρας (10 σελ.), Φιλτράρισμα (13 σελ.), Αποθήκευση (11 σελ.), Εργαστηριακός έλεγχος ποιότητας (11 σελ.), Γρήγορη προθέρμανση ελαιοζύμης (13 σελ.), Νέες τεχνολογίες ελαιοποίησης (13 σελ.), Εμφιάλωση – τυποποίηση ελαιολάδου (σελ. 12)

Επίσης περιέχονται αναλυτικά οι Λιπάνσεις (38 σελ), Αρδεύσεις (24 σελ.), Κλαδέματα (18 σελ), Πολυφαινόλες (16 σελ.) και άλλα χρήσιμα Κεφάλαια.

Το βιβλίο είναι διαρθρωμένο σε 30 κεφάλαια, γραμμένο με τους απαραίτητους επιστημονικούς όρους – όπου απαιτείται – αλλά με γλώσσα κατανοητή από την πλειοψηφία των αναγνωστών. Περιλαμβάνει 375 σελίδες σε τετραχρωμία, με 150 φωτογραφίες και 145 πίνακες/διαγράμματα, ώστε να παρέχονται σε βάθος και με εποπτικό τρόπο οι πληροφορίες για τα θέματα τα οποία παρουσιάζονται. Οι 70 φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα και δημοσιεύονται για πρώτη φορά. Tο βιβλίο διαβάζεται πολύ εύκολα, χωρίς να κουράζει ενώ αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για ελαιοκαλλιεργητές, παραγωγούς , φοιτητές, γεωπόνους και ελαιοτριβεία και για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου.

Χωρίς βιβλία, διάβασμα και συνεχή ενημέρωση δεν μπορούμε να σταθούμε πουθενά απέναντι στον ανταγωνισμό…