Σεμινάριο Δοκιμαστών Ελαιολάδου – Εκπαίδευση 2019

Με λίγα λόγια…

Τα Oliveoilseminars.com  και ο Ιταλικός Εθνικός Οργανισμός Δοκιμαστών Ελαιολάδου ONAOO, συνδιοργανώνουν και το 2019, ξεκινώντας από τις 8 Φεβρουαρίου 2019, την εκπαίδευση της 3ης Σειράς Δοκιμαστών Ελαιολάδου 2019 – Olive Oil Tasters.

Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και η συνολική διαδικασία για την Πιστοποποίηση της 3ης  σειράς Δοκιμαστών, θα διαρκέσει 4 μήνες και μετά από εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 65 ωρών, προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου 2019. Τα σεμινάρια γίνονται υπό την αιγίδα του Ε.Β.Ε.Α. και έχουν την πιστοποίηση κατά ISO 9001:2015, του έγκυρου Ελβετικού Οργανισμού  Πιστοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων SWISS APPROVAL TECHNISCHE BEWERTUNG. Όλες οι εκπαιδεύσεις γίνονται στην Αθήνα από ΄Ελληνες, Ιταλούς και Ισπανούς εμπειρογνώμονες ελαιολάδου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει δύο τμήματα, τους Κύκλους (Α’ και Β’), οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης  Δοκιμαστή Eλαιολάδου.

Ο Α’ Κύκλος  Περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική οργανοληπτική εκπαίδευση με σκοπό τον έλεγχο των οργανοληπτικών ικανοτήτων των υποψηφίων Δοκιμαστών. Για τον σκοπό αυτό γίνεται εφαρμογή των ειδικών τεστ, σε 4 ελαττώματα ελαιολάδων, όπως προβλέπεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC).

Ο Α’ Κύκλος διαρκεί 6 ημέρες (42 ώρες),  σε δύο συνεχόμενα τριήμερα (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2/19,  ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2/19,  ΚΥΡΙΑΚΗ 10/2/2019  (10.00 – 18.00)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/2/19,  ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2/19,  ΚΥΡΙΑΚΗ 17/2/19  (10.00 – 18.00)

Ο Β’ Κύκλος διαρκεί συνολικά 23 ώρες και περιλαμβάνει 5 συναντήσεις (Σάββατα) διάρκειας 4,5 ωρών (Μάρτιος – Ιούνιος 2019) στοχεύοντας στην πρακτική εξάσκηση των υποψηφίων δοκιμαστών, σε ποικίλα δείγματα ελαιολάδων, προερχόμενα από διάφορες χώρες. Οι συναντήσεις γίνονται Σάββατα (11:00 – 15:40), όπου δοκιμάζονται και αξιολογούνται Ελληνικά και Ιταλικά δείγματα ελαιολάδων, υπό την καθοδήγηση του Dr. Marcelo Scoccia (ΟΝΑΟΟ), μέσω skype, και στην αίθουσα, από τον panel leader κ. Μανώλη Σαλιβαρά (MultichromLab).

Οι  συναντήσεις  γίνονται στις ακόλουθες ημερομηνίες:

1η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ      16/3/19
2η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ     30/3/19
3η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ     20/4/19
4η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ     11/5/19

5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ     1/6/19  και Απονομή των Πιστοποιητικών Εκπαίδευσης

Κρατήσεις θέσεων έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους, στέλνοντας email στο info@oliveoilseminars.com,  περιλαμβάνοντας όνομα και κινητό τηλέφωνο.  Στην συνέχεια θα επακολουθήσει επικοινωνία από την κ. Αννα Δρακάκη, υπεύθυνη των κρατήσεων.

Για την εξασφάλιση της συμμετοχής είναι απαραίτητη η κατάθεση προκαταβολής  300€.  Οι υπόλοιπες καταβολές φαίνονται στο λινκ παρακάτω, στον Κανονισμό Σεμιναρίων. 

Όσοι ολοκληρώσουν την διαδικασία Πιστοποίησης Δοκιμαστών Ελαιολάδου, αποκτούν την δυνατότητα να συνεχίσουν την εξάσκηση τους στην Οργανοληπτική αξιολόγηση και τα επόμενα χρόνια, εγγραφόμενοι στα ετήσια Προγράμματα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Δοκιμαστών Ελαιολάδου (ΠΣΕΔΕ), ένα μοναδικό,διεθνώς, ετήσιο επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα για την διατήρηση  της οσφραντογευστικής ικανότητος των πιστοποιημένων Δοκιμαστών Ελαιολάδου.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο τον Κανονισμό Λειτουργίας των Σεμιναρίων Δοκιμαστών, όπου υπάρχουν λεπτομερώς όλες οι πληροφορίες για την ύλη, διδάσκοντες, κόστος και τρόπο πληρωμής, κλπ.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΩΝ

 • Mauro Amelio

  O Dr. Mauro Amelio είναι χημικός και ασχολείται επί δεκαετίες τον φυσικοχημικό ποιοτικό έλεγχο, την οργανοληπτική αξιολόγηση και την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου. Από το 1993 συνεργάζεται με τον Εθνικό Οργανισμό Δοκιμαστών Ελαιολάδου (ONAOO) και διδάσκει ενώ είναι δοκιμαστής και επιστημονικός σύμβουλος. Το 1997 πήρε το προσόντα του Προέδρου του Πλαισίου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (ΔΣΕ). Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων σχετικά με τις μεθόδους ανάλυσης της ποιότητος των ελαιολάδων.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Maurizio Servili

  Ο καθηγητής Maurizio Servili, αποφοίτησε από την σχολή Γεωργικών Επιστημών το 1986 από το Πανεπιστήμιο της Peruzia, στην Ιταλία.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Agustí J. Romero

  Δρ. Agustí J. ROMERO, PhD στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Τροφίμων. Τριάντα χρόνια εμπειρίας ως ερευνητής στο Πρόγραμμα Επιστήμης Φυτών της IRTA. Το έργο του επικεντρώνεται στην βελτίωση της ποιότητας του παρθένου ελαιόλαδου και στην αξιολόγηση των καλλιεργειών. Είναι συν-συγγραφέας ενός βιβλίου σχετικά με τις ελαιοκαλλιέργειες στην Καταλονία, το κεφάλαιο για τα ελαιόλαδα από την Ισπανία στο "Βιβλίο αισθητικών ελαιολάδων" (Ed. Willey, 2014) και διάφορα τμήματα τεχνικών βιβλίων για το ελαιόλαδο, κ.λπ.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Μανώλης Σαλιβαράς

  Ο Μανώλης Σαλιβαράς είναι ένας έμπειρος εργαστηριακός αναλυτής και εξειδικευμένος γευσιγνώστης στον κλάδο ποιοτικού ελέγχου του ελαιολάδου. Σπούδασε αρχικά Τεχνολογία Τροφίμων στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη Γεωπονική Σχολή του University of Saskatchewan στον Καναδά.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Γιώργος Κωστελένος

  Ο Γιώργος Κωστελένος γεννήθηκε στο Γαλατά Τροιζηνίας στις 10 Αυγούστου 1963 και προέρχεται-κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή της Πίζας στην Ιταλία και τις συνέχισε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ` όπου και αποφοίτησε το 1988.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Βασίλης Φραντζολάς

  Ο Βασίλης Φραντζολάς γεννήθηκε στην Αθήνα ενώ η οικογένεια του η οποία κατάγεται από το Λυγουριό Αργολίδας δημιούργησε μακρά παράδοση στην εμπορία και την τυποποίηση ελαιολάδων, πρωτοποριακή για την Ελλάδα ,το 1970, όπου εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά ελαιόλαδο σε πλαστικές φιάλες. Ο Βασίλης Φραντζολάς αρχικά ακολούθησε τον δικό του επαγγελματικό δρόμο,  σπουδάζοντας Πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. στην Αθήνα και στη συνέχεια Construction management (M.Sc) στην Αμερική. ​Το 2009 ολοκλήρωσε τoν κύκλο των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με Μάστερς στην Πολιτική Τροφίμων (M.Sc. Food Policy)

  Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες Διεξαγωγής Σεμιναρίου 2019

Α’ Κύκλος 

διαρκεί 6 ημέρες (42 ώρες) και θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνεχόμενα τριήμερα (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2/19,  ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2/19,  ΚΥΡΙΑΚΗ 10/2/2019  (10.00 – 18.00)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/2/19,  ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2/19,  ΚΥΡΙΑΚΗ  17/2/19  (10.00 – 18.00)

Β’ Κύκλος

Διαρκεί συνολικά 23 ώρες, περιλαμβάνει πέντε (5) συναντήσεις,  (11.00 – 15.40), ως εξής:

στις ακόλουθες ημερομηνίες

1η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  16/3/19
2η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  30/3/19
3η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  20/4/19
4η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ     11/5/19

5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 1/6/19 και Απονομή

Σύνολο  ωρών, ως ανωτέρω, Εξήντα Πέντε (65)

Tόπος διεξαγωγής

Τα σεμινάρια, θα διεξαχθούν στο Κορωπί, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Inform Λύκος ΑΕΒΕ, επί της Λεωφ. Βάρης  – Κορωπίου. Η τοποθεσία αυτή έχει πολύ πρόσβαση με αυτοκίνητο, ενώ βρίσκεται σε απόσταση 5′ από το αεροδρόμιο. Η αίθουσα σεμιναρίων είναι ειδικά εξοπλισμένη με μεγάλη οθόνη, internet, skype, κυλικείο Γρηγόρη και εστιατόριο σε απόσταση 200 μ.

Δείτε στο χάρτη


Κόστος Συμμετοχής

Κόστος πλήρους σειράς σεμιναρίου Πιστοποίησης Δοκιμαστών Ελαιολάδου (τελικό κόστος) 1.370€

Μαθητές των σεμιναρίων Oliveoilseminars.com, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τα σεμινάρια και έχουν βεβαίωση παρακολούθησης των Κύκλων Α και Β, έχουν έκπτωση 10%.


Τρόποι Πληρωμής

Οι τρόποι πληρωμής περιγράφονται στον Κανονισμό Λειουργίας, άρθρ. 15 και αρθρ. 16 στο αντίστοιχο μενού «Κανονισμός».


Βεβαίωση Πιστοποίησης Δοκιμαστή Ελαιολάδου

Ολες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν τις Βεβαιώσεις και την Πιστοποίηση Δοκιμαστών Ελαιολάδου, υπάρχουν στα άρθρα 2Β και 5 του Κανονισμού Λειτουργίας, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο αντίστοιχο μενού «Κανονισμός».


Παροχές στους Συμμετέχοντες

Οι Δοκιμαστές με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχουν το δικαίωμα εγγραφής και παρακολούθησης των ετήσιων Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Δοκιμαστών Ελαιολάδου (ΠΣΕΔΕ), το οποίο περιλαμβάνει αποστολές δειγμάτων κατ’ οίκον, ένα μοναδικό, διεθνώς, πρόγραμμα οργανωμένο από τα Oliveoilseminars.com και το MultichromLab, με σκοπό την διατήρηση σε υψηλό επίπεδο των οργανοληπτικών ικανοτήτων των Ελλήνων Δοκιμαστών Ελαιολάδου.

Κανονισμός

Μπορείτε να κατεβάσετε όλο τον λεπτομερή Κανονισμό Λειτουργίας του Σεμιναρίου Δοκιμαστών Ελαιολάδου 2019 από το παρακάτω link.