Τεχνικές Παραγωγικού Κλαδέματος ελαιοδέντρων με πρακτική επίδειξη σε ελαιώνα - Καθ. R. Gucci

Με λίγα λόγια…

Για 6η χρονιά, ο συγγραφέας – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πίζα, Ιταλία, Dr Riccardo Gucci, έρχεται στα Oliveoilseminars.com, για να μας μεταδώσει τις πολύτιμες γνώσεις του και τις πρακτικές κλαδέματος ελαιοδέντρων σε ένα οκτάωρο  σεμινάριο, το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο τμήματα. Το πρώτο (2,5 ώρες) γίνεται σε κατάλληλα εξοπλισμένη μεγάλη αίθουσα (250τ.μ.) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Inform Lykos, στο Κορωπί, 7ο χλμ. Λ. Βάρης – Κορωπίου Τ.Κ. 19400. Περιλαμβάνει θεωρητικές γνώσεις για την φυσιολογία των ελαιοδέντρων και τις βασικές αρχές του ήπιου, παραγωγικού  κλαδέματος ελαιοδέντρων. Στην συνέχεια, γίνεται μετάβαση με πούλμαν σε ελαιώνα στην Παιανία, όπου ο Dr R. Gucci κλαδεύει 3-4 χαρακτηριστικά ελαιόδεντρα (5,5 ώρες), εξηγώντας αναλυτικά την κάθε του κίνηση, ενώ ταυτόχρονα δέχεται ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες. Η διδασκαλία γίνεται στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά από έμπειρο διερμηνέα – παραγωγό ελαιολάδου.

Το πρώτο – θεωρητικό –  τμήμα που θα γίνει στην αίθουσα με προβολή Powerpoint θα δοθεί στους συμμετέχοντες.

  • Riccardo Gucci

    Ο Dr. Riccardo Gucci είναι τακτικός Καθηγητής Γενικής Δενδροκομίας στο Τμήμα Γεωργίας, Τροφίμων και Αγρο-Περιβαλλοντικής του Πανεπιστημίου της Πίζας στην Ιταλία.  Εχει ασχοληθεί  ιδαιτέρως με την καλλιέργεια ελαιοδέντρων και αμπέλου. Εχει συγγράψει μαζί με τον Cl. Cantini το μοναδικό βιβλίο για το κλάδεμα των ελαιοδέντρων. Το βιβλίο με τίτλο "Σύγχρονες τεχνικές για το κλάδεμα της ελιάς" κυκλοφόρησε στα Ελληνικά το 2016, σε έκδοση των Oliveoilseminars.com. Είναι Επιστημονικός διευθυντής του Ιταλικου Magazine Hortus καθώς και στο περιοδικό της Ιταλικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών, της οποίας είναι μέλος από το 1996. Από το 2017 είναι Πρόεδρος της Ιταλικής Ακαδημίας Ελιάς και Ελαιολάδου.

    Διαβάστε περισσότερα

Tόπος διεξαγωγής

Το πρώτο (θεωρητικό) τμήμα του σεμιναρίου (2,5 ώρες) γίνεται σε κατάλληλη εξοπλισμένη αίθουσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Inform Lykos, στο Κορωπί, 7ο χλμ. Λ. Βάρης – Κορωπίου Τ.Κ. 19400 . Ακολουθεί αμέσως το δεύτερο μέρος το οποίο γίνεται σε ελαιώνα στην Παιανία. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με πούλμαν στον ελαιώνα όπου θα γίνει πρακτική επίδειξη από τον R. Gucci.

Tο σεμινάριο γίνεται στην Αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά, από έμπειρο διερμηνέα – κλαδευτή.

 

 

Κόστος Συμμετοχής

Σεμινάριο Κλαδεμάτων (τελικό κόστος): 18Ο€


Τρόποι Πληρωμής

Κατά την διαδικασία της εγγραφής  σας , θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τρόπο πληρωμής:  με τραπεζική κατάθεση ή με χρεωστική / πιστωτική  κάρτα.

Σε περίπτωση κατάθεσης αυτή γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, ΙΒΑΝ GR5701101410000014100189704, σε όνομα δικαιούχου «Βασίλης Φραντζολάς» (ΠΡΟΣΟΧΗ ! όχι στα Oliveoilseminars.com), αναγράφοντας οπωσδήποτε το όνομα του συμμετέχοντος ή την επωνυμία της εταιρείας .


Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Ολοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου Κλαδεμάτων των Οliveoilseminars.com, με την πιστοποίηση του διεθνούς κύρους Ελβετικού Οργανισμού Πιστοποιήσεων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Swiss Approval Technische Bewertung, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες πιστοποίησης των Oliveoilseminars.com.