Μηχανική Συλλογή των καρπών σε ελαιοποιήσιμες και βρώσιμες ποικιλίες- ΕΙΣΗΓΗΤΗΣo Ιταλός Καθηγητής (Perugia) Dr. Famiani

Με λίγα λόγια …

Γιά πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Καθ. Franko Famiani (Πανεπιστήμιο Περούτζια, Ιταλία), θα διδάξει στο σεμινάριο “Συλλογή των καρπών με μηχανικά μέσα – Τελευταίες εξελίξεις”, το οποίο θα αφορά ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ, με έμφαση στα συστήματα ομπρέλας, μαζικής συλλογής, με οικονομικοτεχνικά στοιχεία για την αξιολόγηση αγοράς μηχανήματος, συλλογής, καταλληλότητα για βρώσιμες ποικιλίες, κ.α.

Ο καθηγητής Franko Famiani, ανήκει στους συνεχιστές του πρωτοπόρου Καθ. Tombesi στην έδρα του ίδιου Πανεπιστημίου, ο οποίος είχε κατασκευάσει ο ίδιος στο εργαστήριο της σχολής του το πρώτο μηχάνημα συλλογής των καρπών με δόνηση. Εχει τεράστια εμπειρία στο θέμα της μηχανικής συλλογής των καρπών καθώς και στα οικονομοτεχνικά στοιχεία που συνοδεύουν την απόδοση χρήσης ενός ακριβού μηχανήματος. Εχοντας δουλέψει πολύ με την ποικιλία Moraiolo η οποία αναπτύσσεται κυρίως στην περιοχή της Περούτζια, και η οποία έχει όμοια χαρακτηριστικά με την κορωνέικη (μικρόκαρπη 1 γραμμ. και με μεγάλη δύναμη αποκοπής από τον μίσχο), θεωρούμε ότι η 7ωρη εισήγησή του έχει να μας προσφέρει πάρα πολλές γνώσεις οι οποίες μας είναι τελείως άγνωστες.

Ο Kαθ. F. Famiani έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στην δημιουργία και παρακολούθηση ελαιώνων υπέρπυκνης φύτευσης, καθώς και στα συστήματα συλλογής των καρπών.

Στο σεμινάριο θα είναι εισηγητής για όλο το χρονικό διάστημα (7 ώρες), ο Καθ. F. Famiani, ενώ θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Tόπος διεξαγωγής

Το σεμινάριο διεξάγεται στην Αθήνα στον πολυχώρο The Hub Events, Αλκμήνης 5 Πετράλωνα, η οποία είναι εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, πρόσβαση με λεωφορειακή γραμμή και μετρό.

Δείτε στο χάρτη


Κόστος Συμμετοχής

Σεμινάριο Μηχανική Συλλογή των Καρπών (τελικό κόστος): 170 €


Τρόποι Πληρωμής

Δεν χρειάζεται προκαταβολή για να εγγραφείτε σε σεμινάριο. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, θα πρέπει να έχει σταλεί σχετική ειδοποίηση με email ή τηλεφωνικά, τουλάχιστον 3 ημέρες προ του σεμιναρίου. Διαφορετικά, θα ζητηθεί η καταβολή του 50% του κόστους του σεμιναρίου, το οποίο όμως μπορεί να συμψηφισθεί με συμμετοχή σε επόμενο σεμινάριο!

Η πληρωμή γίνεται επί τόπου, την ημέρα του σεμιναρίου, είτε με μετρητά είτε με πιστωτική/χρεωστική κάρτα (εκτός Diners και American Express) σε POS, με δυνατότητα επιλογής μέχρι και (3) μηνιαίων δόσεων.