Βασίλης Φραντζολάς Δοκιμαστής & Σύμβουλος
Ποιότητος Ελαιολάδου
M. Sc. Food Policy, City University London

Ιδιαίτερα Σεμινάρια

Με λίγα λόγια…

Τα Oliveoilseminars.com  οργανώνουν ιδιαίτερα, προσωπικά σεμινάρια ή και από απόσταση (μέσω zoom) σε ιδιώτες ή και σε ομάδες. Τα δύο πρώτα σεμινάρια έγιναν στον Αγιο Νικόλαο (3 απογεύματα) και στην Σητεία (Κρήτη) με μεγάλη επιτυχία.

Τα σεμινάρια από απόσταση είναι πολύ βολικά ειδικά για ομάδες, εταιρείες η μικρά γκρούπ, στην Ελλάδα ή  το εξωτερικό. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει ένα σεμινάριο είναι μία αίθουσα κατάλληλη για τον αριθμό των ατόμων, εξοπλισμένη με λάπτοπ, ίντερνετ  και μιά οθόνη κατάλληλη για τον αριθμό των συμμετεχόντων (π.χ. μεγάλη τηλεόραση). Οταν σε ένα σεμινάριο συμμετέχουν πολλά άτομα, ένα άτομο αναλαμβάνει τον ρόλο του συντονιστή, ώστε να συγκεντρώνει τις ερωτήσεις και να τις υποβάλλει στον ομιλητή. Στην οθόνη φαίνονται οι διαφάνειες της παρουσίασης καθώς και το πρόσωπο του ομιλητή.

Τα σεμινάρια από απόσταση προσφέρουν τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Oι συμμετέχοντας που παρακολουθούν μεγάλα σεμινάρια (8-9 ωρών) κατανοούν πολύ καλά την ύλη επειδή τα σεμινάρια μπορεί να “σπάσουν” μέχρι και σε 3 μέρες ( 3 τρίωρα)  αντί για τις 9 συνεχόμενες ώρες στην αίθουσα σεμιναρίων, που κάποιοι τις βρίσκουν κουραστικές.
  • Στους συμμετέχοντες δίδεται η ευκαιρία να επανέρχονται και να υποβάλλουν ερωτήσεις στην επόμενη συνάντηση για θέματα που τους δημιουργούν ερωτηματικά.
  • Δίνεται η δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν άτομα τα οποία ποτέ δεν θα αποφάσιζαν να έρθουν στην Αθήνα, λόγω απόστασης και κόστους μετακίνησης.
  • Υπάρχει η δυνατότητα τα σεμινάρια να πραγματοποιούνται και τις καθημερινές, απογεύματα, όχι μονον Σάββατο.
  • Για την πραγματοποίηση ομαδικού σεμιναρίου απαιτείται ένα ελάχιστος αριθμός περίπου 10 ατόμων, ώστα νη μην υπάρχει επι πλέον επιβάρυνση στους συμμετέχοντες από το κανονικό κόστος συμμετοχής.

Τα σεμινάρια από απόσταση μπορεί να γίνουν για τον Α’ Κύκλο (Ελαιώνας και Ελαιοτριβείο – 8 ώρες) αλλά και τον Β’ Κύκλο (Οργανοληπτική αξιολόγηση) με την συμμετοχή του χημικού  Κου Μανώλη Σαλιβαρά, με αποστολή των δειγμάτων ελαιολάδων σε φιαλίδια, στους συμμετέχοντες. Η οργανοληπτική δοκιμασία των ελαιολάδων γίνεται ταυτόχρονα με τον εισηγητή, χωρίς να διαφέρει σε τίποτα από την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων σε μιά αίθουσα σεμιναρίων.

Για απρόσκοπτη λειτουργία ίντερνετ στην αίθουσα του σεμνιναρίου, συνιστάται η δυνατότητα παροχής σταθερής παροχής (με καλώδιο) ή εναλλακτικά με Wifi ,  σε σύνδεση 4G.

Πληροφορίες: Βασίλης Φραντζολάς – τηλ. 6944314878 –  email: [email protected]