Σεμινάριο Δοκιμαστών Ελαιολάδου – Εκπαίδευση 2020

 • Franco Fiamani

  Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γεωργίας, Τροφίμων και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Περούτζια, Ιταλία. Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει μαθήματα σχετικά με την καλλιέργεια των δέντρων και την καλλιέργεια ελιάς τόσο στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια όσο και στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Σεμινάριο Μηχανικής Συλλογής της ελιάς - Σύγχρονες μέθοδοι
 • Γεώργιος Δαουτόπουλος

  Ο Γεώργιος Δαουτόπουλος γεννήθηκε στην Έδεσσα από πατέρα Καστοριανό και μάνα από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας (Ικόνιο Καππαδοκίας). Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του ΑΠΘ και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπι-στημίου Μακεδονίας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους της Αγροτικής Κοινωνιολογίας και Ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Κώστας Χαρτζουλάκης

  Γεωπόνος - Ερευνητής, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, με μεγάλη εμπειρία για τις απαιτήσεις σε νερό και τα συστήματα άρδευσης των καλλιεργειών, τις σχέσεις εδάφους-φυτού-νερού, τη χρήση των χαμηλής ποιότητας υδάτων (αλατούχα και επεξεργασμένα) για άρδευση και τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων στη γεωργία.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Γιώργος Κωστελένος

  Ο Γιώργος Κωστελένος γεννήθηκε στο Γαλατά Τροιζηνίας στις 10 Αυγούστου 1963 και προέρχεται-κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή της Πίζας στην Ιταλία και τις συνέχισε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ` όπου και αποφοίτησε το 1988.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Agustí J. Romero

  Δρ. Agustí J. ROMERO, PhD στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Τροφίμων. Τριάντα χρόνια εμπειρίας ως ερευνητής στο Πρόγραμμα Επιστήμης Φυτών της IRTA. Το έργο του επικεντρώνεται στην βελτίωση της ποιότητας του παρθένου ελαιόλαδου και στην αξιολόγηση των καλλιεργειών. Είναι συν-συγγραφέας ενός βιβλίου σχετικά με τις ελαιοκαλλιέργειες στην Καταλονία, το κεφάλαιο για τα ελαιόλαδα από την Ισπανία στο "Βιβλίο αισθητικών ελαιολάδων" (Ed. Willey, 2014) και διάφορα τμήματα τεχνικών βιβλίων για το ελαιόλαδο, κ.λπ.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Mauro Amelio

  O Dr. Mauro Amelio είναι χημικός και ασχολείται επί δεκαετίες τον φυσικοχημικό ποιοτικό έλεγχο, την οργανοληπτική αξιολόγηση και την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου. Από το 1993 συνεργάζεται με τον Εθνικό Οργανισμό Δοκιμαστών Ελαιολάδου (ONAOO) και διδάσκει ενώ είναι δοκιμαστής και επιστημονικός σύμβουλος. Το 1997 πήρε το προσόντα του Προέδρου του Πλαισίου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (ΔΣΕ). Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων σχετικά με τις μεθόδους ανάλυσης της ποιότητος των ελαιολάδων.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Maurizio Servili

  Ο καθηγητής Maurizio Servili, αποφοίτησε από την σχολή Γεωργικών Επιστημών το 1986 από το Πανεπιστήμιο της Peruzia, στην Ιταλία.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Κώστας Κωστόπουλος

  Γεωπόνος, απόφοιτος Αριστοτέλειου Π.Θ. - M.Sc. Cranfield Institute of Technology, England. Επαγγελματική εμπειρία στον τομέα φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων και λιπασμάτων. Καλλιεργητής ελαιοδέντρων στον νομό Αχαίας. Διατέλεσε στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των γεωργικών εφοδίων, μεταξύ άλλων στην Shell chemicals, American Cyanamide, Agrevo και Yara.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Βασίλης Μουσελίμης

  Γεωπόνος (M.Sc.) σύμβουλος ποιότητας και οργάνωσης παραγωγής, ασχολείται με την ελαιοκομία και την αμπελουργία. Απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001), σπουδές στο τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακές  επίσης σπουδές (2004) στην ίδια κατεύθυνση (Μ.Β.Α.).

  Διαβάστε περισσότερα
 • Riccardo Gucci

  Ο Dr. Riccardo Gucci είναι τακτικός Καθηγητής Γενικής Δενδροκομίας στο Τμήμα Γεωργίας, Τροφίμων και Αγρο-Περιβαλλοντικής του Πανεπιστημίου της Πίζας στην Ιταλία.  Εχει ασχοληθεί  ιδαιτέρως με την καλλιέργεια ελαιοδέντρων και αμπέλου. Εχει συγγράψει μαζί με τον Cl. Cantini το μοναδικό βιβλίο για το κλάδεμα των ελαιοδέντρων. Το βιβλίο με τίτλο "Σύγχρονες τεχνικές για το κλάδεμα της ελιάς" κυκλοφόρησε στα Ελληνικά το 2016, σε έκδοση των Oliveoilseminars.com. Είναι Επιστημονικός διευθυντής του Ιταλικου Magazine Hortus καθώς και στο περιοδικό της Ιταλικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών, της οποίας είναι μέλος από το 1996. Από το 2017 είναι Πρόεδρος της Ιταλικής Ακαδημίας Ελιάς και Ελαιολάδου.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Βασίλης Φραντζολάς

  Ο Βασίλης Φραντζολάς γεννήθηκε στην Αθήνα ενώ η οικογένεια του η οποία κατάγεται από το Λυγουριό Αργολίδας δημιούργησε μακρά παράδοση στην εμπορία και την τυποποίηση ελαιολάδων, πρωτοποριακή για την Ελλάδα ,το 1970, όπου εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά ελαιόλαδο σε πλαστικές φιάλες. Ο Βασίλης Φραντζολάς αρχικά ακολούθησε τον δικό του επαγγελματικό δρόμο,  σπουδάζοντας Πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. στην Αθήνα και στη συνέχεια Construction management (M.Sc) στην Αμερική. ​Το 2009 ολοκλήρωσε τoν κύκλο των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με Μάστερς στην Πολιτική Τροφίμων (M.Sc. Food Policy)

  Διαβάστε περισσότερα
 • Στέφανος Παπηλίδης

  Ο Στέφανος Παπηλίδης είναι Διπλωματούχος Μηχανικός από το Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ALBA Graduate Business School.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Μανώλης Σαλιβαράς

  Ο Μανώλης Σαλιβαράς είναι ένας έμπειρος εργαστηριακός αναλυτής και εξειδικευμένος γευσιγνώστης στον κλάδο ποιοτικού ελέγχου του ελαιολάδου. Σπούδασε αρχικά Τεχνολογία Τροφίμων στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη Γεωπονική Σχολή του University of Saskatchewan στον Καναδά.

  Διαβάστε περισσότερα