Τεχνικές Παραγωγικού Κλαδέματος ελαιοδέντρων με πρακτική επίδειξη σε ελαιώνα - Καθ. R. Gucci

Με λίγα λόγια…

Για 6η χρονιά, ο συγγραφέας – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πίζα, Ιταλία, Dr Riccardo Gucci, έρχεται στα Oliveoilseminars.com, για να μας μεταδώσει τις γνώσεις του σε ένα οκτάωρο  σεμινάριο κλαδεμάτων ελαιοδέντρων, το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, το οποίο ίσως να  επαναληφθεί και την επόμενη μέρα, Κυριακή, 10 Απριλίου 2022.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο τμήματα. Το πρώτο (2,5 ώρες) γίνεται στην αίθουσα των σεμιναρίων στο Hub Events στην Αθήνα και περιλαμβάνει γνώσεις για την φυσιολογία των ελαιοδέντρων και τις αρχές του ήπιου, παραγωγικού  κλαδέματος ελαιοδέντρων. Στην συνέχεια, γίνεται μετάβαση με πούλμαν σε ελαιώνα στην Παιανία, όπου ο Dr R. Gucci κλαδεύει 3-4 χαρακτηριστικά ελαιόδεντρα (5,5 ώρες), εξηγώντας αναλυτικά την κάθε του κίνηση, ενώ ταυτόχρονα δέχεται (πολλές…) ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες. Η διδασκαλία γίνεται στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά από έμπειρο διερμηνέα – παραγωγό ελαιολάδου.

Το πρώτο τμήμα (η παρουσίαση) του R. Cucci που θα γίνει στην αίθουσα με Powerpoint θα δοθεί στους συμμετέχοντες.

  • Riccardo Gucci

    Ο Dr. Riccardo Gucci είναι τακτικός Καθηγητής Γενικής Δενδροκομίας στο Τμήμα Γεωργίας, Τροφίμων και Αγρο-Περιβαλλοντικής του Πανεπιστημίου της Πίζας στην Ιταλία.  Εχει ασχοληθεί  ιδαιτέρως με την καλλιέργεια ελαιοδέντρων και αμπέλου. Εχει συγγράψει μαζί με τον Cl. Cantini το μοναδικό βιβλίο για το κλάδεμα των ελαιοδέντρων. Το βιβλίο με τίτλο "Σύγχρονες τεχνικές για το κλάδεμα της ελιάς" κυκλοφόρησε στα Ελληνικά το 2016, σε έκδοση των Oliveoilseminars.com. Είναι Επιστημονικός διευθυντής του Ιταλικου Magazine Hortus καθώς και στο περιοδικό της Ιταλικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών, της οποίας είναι μέλος από το 1996. Από το 2017 είναι Πρόεδρος της Ιταλικής Ακαδημίας Ελιάς και Ελαιολάδου.

    Διαβάστε περισσότερα

Tόπος διεξαγωγής

Το πρώτο (θεωρητικό) τμήμα του σεμιναρίου (2,5 ώρες) γίνεται στην αίθουσα σεμιναρίων «Οίνος ο Αγαπητός» στα Μελίσσια, με εύκολο parking. Λεωφόρος Πηγής 15, Μελίσσια 15127 (απέναντι ακριβώς από το κτίριο «Μπόμπολα» – Νοσοκομείο Μελισσίων Αμαλία Φλέμιγκ). Ακολουθεί αμέσως το δεύτερο μέρος το οποίο γίνεται σε ελαιώνα στην Παιανία. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με πούλμαν στον ελαιώνα όπου θα γίνει πρακτική επίδειξη από τον R. Gucci.

Tο σεμινάριο γίνεται στην Αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά, από έμπειρο διερμηνέα – κλαδευτή.

Δείτε στο χάρτη


Κόστος Συμμετοχής

Σεμινάριο Κλαδεμάτων (τελικό κόστος): 185€


Τρόποι Πληρωμής

Δεν χρειάζεται προκαταβολή για να εγγραφείτε σε σεμινάριο. Σε περίπτωση ακύρωσης, θα πρέπει να σταλεί σχετική ειδοποίηση με email ή τηλεφωνικά, τουλάχιστον 3 ημέρες προ του σεμιναρίου, διαφορετικά θα υπάρξει χρέωση του 50% του κόστους σεμιναρίου, το οποίο μπορεί να συμψηφισθεί με κάποιο επόμενο σεμινάριο!

Η πληρωμή γίνεται επί τόπου, την ημέρα του σεμιναρίου, είτε με μετρητά είτε με πιστωτική/χρεωστική κάρτα (εκτός Diners και American Express) σε POS, με δυνατότητα επιλογής μέχρι και (3) μηνιαίων δόσεων.


Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Όσοι παρακολουθήσουν λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου Κλαδεμάτων των Οliveoilseminars.com, με την πιστοποίηση του διεθνούς κύρους Ελβετικού Οργανισμού Πιστοποιήσεων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Swiss Approval Technische Bewertung, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.