Βασίλης Φραντζολάς Δοκιμαστής & Σύμβουλος
Ποιότητος Ελαιολάδου
M. Sc. Food Policy, City University London

Σεμινάρια σε Ομάδες Παραγωγών

 

Με λίγα λόγια…

Τα Oliveoilseminars.com  έχουν ξεκινήσει με επιτυχία, σεμινάρια από απόσταση, μέσω skype, σε ομάδες παραγωγών. Οι πρώτες δύο σεμιναριακές εκδηλώσεις έγιναν στον Αγιο Νικόλαο (3 απογεύματα) και στην Σητεία της Κρήτης.

Τα σεμινάρια από απόσταση είναι πολύ βολικά, για ομάδες παραγωγών, εταιρείες, η μικρά γκρούπ. στην Ελλάδα ή  το Εξωτερικό. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει ένα σεμινάριο είναι η αίθουσα ή ένα μεγάλο δωμάτιο, εξοπλισμένα με λάπτοπ, ίντερνετ 3G,  και μιά κατάλληλη οθόνη για τον αριθμό των συμμετεχόντων. Απαιτείται ένα άτομο να αναλάβει ρόλο κεντρικού συντονιστή, ώστε να συντονίζει τις ερωτήσεις των παρισταμένων και να τις υποβάλλει στον ομιλητή. Στην οθόνη φαίνονται οι διαφάνειες ακριβώς όπως και στην αίθουσα σεμιναρίων, καθώς και το πρόσωπο του ομιλητή.

Τα σεμινάρια από απόσταση προσφέρουν τα εξής πλεονεκτήματα:

  1. Oι συμμετέχοντας που τα έχουν ήδη παρακολουθήσει, δηλώνουν ότι κατανοούν πολύ καλά την ύλη των 9 ωρών, επειδή τα σεμινάρια μπορεί να “σπάσουν” μέχρι και σε 3 τρίωρα, αντί για τις 9 ώρες στην αίθουσα σεμιναρίων, που κάποιοι τις βρίσκουν κουραστικές.
  2. Υπάρχει η ευκαιρία να επανέρχονται και να υποβάλλουν ερωτήσεις στην επόμενη συνεδρία,  για θέματα που τους δημιουργούνται στο μεσοδιάστημα, και που διαφορετικά δεν έχουν τον χρόνο να τα σκεφθούν.
  3. Δίνεται η δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν άτομα τα οποία ποτέ δεν θα αποφάσιζαν να έρθουν στην Αθήνα, λόγω απόστασης και κόστους μεταφοράς.
  4. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να πραγματοποιούνται στο μέσον της εβδομάδος, απογεύματα, όχι μονον Σάββατα.
  5. Για την πραγματοποίηση σεμιναρίου απαιτείται ένα ελάχιστος αριθμός 12 ατόμων, ώστα νη μην υπάρχει επι πλέον επιβάρυνση στους συμμετέχοντες ,από το αναγραφόμενο κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου.
  6. Το κόστος είναι χαμηλότερο για τους συμμετέχοντες αφού δεν υπάρχει κόστος μεταφοράς στην Αθήνα.

Τα σεμινάρια από απόσταση, αφορούν κυρίως τον Α’ Κύκλο (Ελαιώνας και Ελαιοτριβείο), ο οποίος διαρκεί καθαρό χρόνο συνολικά 8 ώρες, και μπορεί να “σπάσει” σε 2 τμήματα των 4 ωρών.

Είναι πιθανή η πραγματοποίηση και σεμιναρίων του Β’ Κύκλου (κυρίως το κομμάτι της Οργανοληπτικής αξιολόγησης) με τον χημικό,  Κο Μανώλη Σαλιβαρά, με αποστολή των δειγμάτων σε φιαλίδια, στους συμμετέχοντες. Η δοκιμασία των ελαιολάδων γίνεται ταυτόχρονα με τον κ. Σαλιβαρά, χωρίς να διαφέρει σε τίποτα από την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων σε μιά αίθουσα σεμιναρίων.

Για καλή λειτουργία ίντερνετ στην αίθουσα σεμιναρίων, συνιστάται η δυνατότητα παροχής σταθερής παροχής (με καλώδιο) ή εναλλακτικά με Wifi σε σύνδεση 4G.

Πληροφορίες: Βασίλης Φραντζολάς – τηλ. 6944314878 –  email: info@oliveoilseminars.com