Σεμινάριο Δοκιμαστών Ελαιολάδου – Εκπαίδευση 2023

 

 

 

Με ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε στις  130 Μαίου 2023 η 6η σειρά Δοκιμαστών Ελαιολάδου ενώ ξεκίνησαν ήδη οι ετοιμασίες και προεγγραφές για την 7η Σειρά Δοκιμαστών Ελαιολάδου που ξεκινά στις 9 Φεβρουαρίου 2024 ! Η εκπαίδευση είχε συνολική διάρκεια 65 ώρες (4 μήνες) σε δύο φάσεις, θεωρία και επαναλαμβανόμενες οργανοληπτικές δοκιμές, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό των σεμιναρίων Πιστοποίησης Δοκιμαστών Ελαιολάδου ONAOO και OOS.

Η πρώτη φάση, διάρκειας 35 ωρών (5 ημέρες) περιλαμβάνει την θεωρητική εκπαίδευση και την επιλογή των υποψήφιων Δοκιμαστών, οι οποίοι θα συνεχίσουν και στην δεύτερη φάση. Έγιναν εισηγήσεις 8 ωρών ο καθένας από τους Francesca De Ritis (ONAOO – Ιταλία), Professor Maurizio Servili (Univ. Perrugia -Ιταλία), Dr. Augusti Romero (IRTA – Ισπανία), Johnny Madge ( Aγγλία ) και Μανώλη Σαλιβαρά (MultichromLab – Ελλάδα) .

H πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ατομικών οργανοληπτικών δοκιμών, με χρήση προτύπων δειγμάτων (IOC), σύμφωνα πάντοτε με τον Κανονισμό Επιλογής Δοκιμαστών του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC), προκειμένου να ελεγχθεί η ικανότητα ελάχιστης αντίληψης οσμής των υποψήφιων Δοκιμαστών, με τρία δείγμα ελαττωμάτων (ταγγό, οξώδες, μούργα) και αντίληψης γεύσης σε δείγμα με θετικό χαρακτηριστικό (πικρό).

Δείτε πιό κάτω σχετικό βίντεο από την διαδικασία οσφραντικής δοκιμής για την κατάταξη ελαττώματος ελαιολάδου, σύμφωνα με την ένταση του.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάση, και την εξέταση των οργανοληπτικών ικανοτήτων των δοκιμαστών, 2 υποψήφιοι δοκιμαστές δεν πέτυχαν την απαραίτητη βαθμολογία. Δόθηκε δεύτερη ευκαιρία εξέτασης των δειγμάτων συνεχίζοντας κανονικά το υπόλοιπο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πριν την ολοκλήρωσή του, δοκίμασαν δείγματα για δεύτερη φορά και τελικά όλοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις δοκιμές των τεστ του Δ.Σ.Ε.

Η δεύτερη φάση, διάρκειας 30 ωρών, ολοκληρώθηκε στις 13 Μαίου 2023, αφού προηγήθηκαν πέντε 4ωρες συναντήσεις, κατά τις οποίες έγιναν δοκιμές και αξιολογήσεις δειγμάτων με συμμετοχή των εκπαιδευομένων, περισσοτέρων από 100 δείγματα με έμφαση στα ελαττώματα. Τα δείγματα είχαν σταλεί προηγουμένως από την Ιταλία (ΟΝΑΟΟ) και την καθοδήγηση αξιολόγησης έκανε η Francesca de Ritis, εκπαιδεύτρια του ΟΝΑΟΟ μέσω τελεδιάσκεψης από τα γραφεία του ΟΝΑΟΟ. Mετά την εξέταση των 8 δειγμάτων του ΟΝΑΟΟ σε κάθε συνάντηση ακολούθησαν και 7 δοκιμές  δειγμάτων από τον Ελληνικό ελαιώνα, υπό την καθοδήγηση του κ. Μανώλη Σαλιβαρά, επιστημονικού υπευθύνου των Oliveoilseminars.com.

Εκπαιδευμένοι Δοκιμαστές

Ονοματεπώνυμο Δραστηριότητα Περιοχή Email
ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗΣ [email protected]
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ [email protected]
ΒΙΒΙΑΝ ΒΟΓΙΑΤΖΗ [email protected]
ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΓΑΣ [email protected]
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΣ [email protected]
ΦΟΙΒΗ ΔΑΡΟΓΙΑΝΝΗ [email protected]
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ [email protected]
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ [email protected]
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΟΥΖΕΝΗ [email protected]
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΔΙΠΙΔΗΣ [email protected]
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΗΛΙΑΚΑΚΗΣ [email protected]
ΗΛΙΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ [email protected]
ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ [email protected]
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ [email protected]
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ [email protected]
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ [email protected]
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ [email protected]
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ [email protected]
Contact photo ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΕΛΛΕΝΟΣ [email protected]
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΕΛΛΕΝΟΣ [email protected]
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ [email protected]
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ [email protected]
ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ [email protected]
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ [email protected]
ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΡΑΣΣΑΣ [email protected]
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΩΣΟΓΛΟΥ [email protected]
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΓΛΟΥ [email protected]
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΤΣΙΤΣΟΥ [email protected]
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ [email protected]
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΓΑΡΗΣ [email protected]
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ [email protected]