Βασίλης Φραντζολάς Δοκιμαστής & Σύμβουλος
Ποιότητος Ελαιολάδου
M. Sc. Food Policy, City University London

Μανώλης Σαλιβαράς

Ο Μανώλης Σαλιβαράς είναι ένας έμπειρος εργαστηριακός αναλυτής και εξειδικευμένος γευσιγνώστης στον κλάδο ποιοτικού ελέγχου του ελαιολάδου. Σπούδασε αρχικά Τεχνολογία Τροφίμων στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη Γεωπονική Σχολή του University of Saskatchewan στον Καναδά.


Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές, στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας. Από το 1993 δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο των εργαστηριακών αναλύσεων ελαιολάδου διευθύνοντας τo διαπιστευμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου εργαστήριο ​​Multichrom.Lab έχοντας εμπειρία περισσότερο από 20 χρόνια σε αναλύσεις και οργανοληπτικές δοκιμές αποκλειστκά δειγμάτων ελαιολάδου. Εχει συμμετάσχει σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια οργάνων ποιοτικού ελέγχου τροφίμων και σε συνέδρια/συμπόσια τροφίμων και λιπαρών υλών. Εχει δημοσιεύσει αριθμό επιστημονικών άρθρων για το ελαιόλαδο και έχει παρουσιάσει ομιλίες σε συνέδρια και εκθέσεις. Παράλληλα έχει αναλάβει την οργάνωση (ως panel leader) και έχει συμμετάσχει ως γευσιγνώστης – κριτής ελαιολάδου σε πολλούς διαγωνισμούς ελαιολάδου.​​ Είναι Επιστημονικός υπεύθυνος των σεμιναρίων Oliveoilseminars.com

Το πάνελ οργανοληπτικής αξιολόγησης Multichrom.Lab στο οποίο είναι επικεφαλής (panel leader), απέσπασε πολλή σημαντική διεθνή διάκριση αφού κατετάγη πρώτο στην διεθνή κατάταξη της ετήσιας πιστοποίησης που πραγματοποίησε η Ενωση Αμερικανών Χημικών Ελαίων (AOCS) για την περίοδο 2015 – 2016, καθώς και για την περίοδο 2016-2017. Επίσης τον Δεκέμβριο του 2015 το πάνελ Multichrom.Lab έλαβε πέρασε την εθνική πιστοποίηση από τον Οργανισμό ΕΣΥΔ , ώστε να παρέχει πιστοποιημένες υπηρεσίες οργανοληπτικής αξιολόγησης παρθένων ελαιολάδων σε παραγωγούς και εταιρείες.